Agenda bevers

Seizoen 2023-2024
Hieronder worden per maand de afwijkende opkomsten vermeld. De andere zaterdagen zijn er reguliere opkomsten van 09.00 uur tot 11.00 uur.

Januari
6 - Geen opkomst
13 - Nieuwjaarsinstuif

Februari
10 en 11 - Weekendkamp
17 - Geen opkomst

Maart
Geen bijzonderheden

April
20 - Geen opkomst (i.v.m. rommelmarkt)
27 - Geen opkomst 

Mei
4 - Geen opkomst

Juni
21 t/m 23 - Zomerkamp weekend
29 - Geen opkomst

Juli
6 - Laatste opkomst (uitje)

Bevers

Wie zijn de bevers?
Bevers zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar. Ze spelen in het dorp "Hotsjietonia". In dit dorp wonen verschillende personages. Elk personage heeft zijn of haar eigen karaktereigenschappen en specialiteiten. Tijdens de opkomsten staat er een thema centraal, die (vaak) gekoppeld is aan een personage.

Het motto van de bevers is: ‘Alles wat we doen, doen we samen.’
Samenwerken, samen spelen en samen delen staat dan ook altijd centraal.

De bevers komen bij elkaar op zaterdagochtend van 09.00 uur tot 11.00 uur. Wij draaien het hele jaar door met uitzondering van de schoolvakanties.

Hoe zien de opkomsten er uit?
De opkomst start met het openingslied van de bevers. Dan beginnen we met het programma. We doen met de leiding ons best om een zoveel mogelijk gevarieerd programma neer te zetten. Zo doen wij activiteiten op het gebied van: sport en spel, creativiteit, buitenactiviteiten en de echte scoutingactiviteiten. De bevers kunnen gedurende de weken waarin we werken aan een thema een insigne van dit thema verdienen. De thema’s zijn gekoppeld aan de personages uit het dorp Hotsjietonia.
Na het programma wordt de ochtend afgesloten met het sluitingslied van de Bevers.

Hotsjietonia
De opkomsten van de Bevers spelen zich af in het dorp Hotsjietonia. In dit dorp wonen een heleboel veschillende mensen. Samen met "Stuiter" kunnen de Bevers een hele hoop lol beleven in het dorp. Stuiter is een Bever van 6 jaar en hij speelt de hoofdrol in alle beververhalen. Stuiter is altijd vrolijk, actief en dol op spelletjes. Hij is voor iedereen een echte vriend en ook altijd erg enthousiast, soms zelfs een beetje tè. Hij gaat samen met de bevers op bezoek bij iedereen in Hotsjietonia.

Er zijn ook andere figuren die wel eens langs kunnen komen. Zo heb je Bas Bos die alles van de natuur weet, Rebbel die heel veel praat en voor alle dieren in het bos zorgt.
Stanley Stekker is heel erg technisch en weet alles van knopen. Noa die veel van feestjes houdt en heel sociaal is. Als laatste heb je nog Keet Kleur. Keet is een tiener die dol is op schilderen en knutselen.

In Hotsjietonia zijn nog meer figuren aanwezig die minder vaak aan bod komen doordat ze (nog) niet in de vorm van leiding aanwezig zijn. Professor Plof die altijd bezig is met proefjes en Rozemarijn die graag kookt en vaak in haar tuintje te vinden is. Sterre en Steven Stroom zijn broer en zus. Sterre houdt heel veel van kamperen en Steven zet graag speurtochten uit. Fleur Kleur is de moeder van Keet Kleur en zij kan goed verhalen vertellen.

Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar bevers@driestromengroep.nl

Contact

Scouting Driestromengroep

Veerweg 20
3281 LX Numansdorp

Webmaster

Vragen over deze website of over de inhoud op deze website? Neem contact op met de webmaster @ driestromengroep.nl
(ook voor vragen over onze ...@driestromengroep mailadressen)© 2016,2020 scouting Driestromengroep