Agenda scouts

Seizoen 2023-2024
Hieronder worden per maand de afwijkende opkomsten vermeld. De andere vrijdagen zijn er reguliere opkomsten van 19.15 - 21.15 uur.

September
16 - Overvliegen

Oktober
20 - Geen opkomst

November
3 t/m 5 - Herfstkamp

December
1 - Sinterklaasopkomst
15 - Kerstopkomst
30 - Geen opkomst

Januari
6 - Geen opkomst
11 - Geen opkomst 
12 - Nieuwjaarsinstuif

Februari
23 - Geen opkomst

Maart
8 - Collecteren Jantje Beton

April
19 - Geen opkomst
20 - Rommelmarkt

Mei
3 - Geen opkomst
10 - Geen opkomst 

Juni
Geen bijzonderheden

Juli
5 - Laatste opkomst
13 t/m 20 juli - Zomerkamp
Daarna zomervakantie

Scouts

Wie zijn de scouts?
Scouts zijn de jongens en meiden van 10 tot en met 13 jaar oud. Samen doen ze op vrijdagavond (van 19:15 tot 21:15 uur) de leukste dingen! Wist jij dat een kompas altijd naar het noorden draait? En weet jij hoe je een schootsteek moet maken of hoe je nat hout brandend krijgt? Dit kun je allemaal leren bij de scouts.

Activiteiten
Iedere scout ontwikkelt zijn/haar eigen talenten. Daarom is scouting ook zo veelzijdig. Marshmallows en broodjes bakken op je eigen vuurtje, torens bouwen (pionieren) van touw en hout (maar ook een schommel of kabelbaan of eigen kamptafel), kamperen onder een zeiltje, toneel spelen, tochttechnieken of een spel zoals trefbal, vlaggenroof of slagbal. Kortom, allemaal leuke activiteiten die jij niet mag missen!

Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd om lekker met elkaar te kletsen en andere leuke uitdagende dingen te doen. Scouts zijn nieuwsgierig naar hun omgeving. Geen beter leven dan buitenleven. Bij de scouts ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken.

De kampen
Eén keer per jaar gaan we een weekend op kamp en één keer per jaar een hele week op zomerkamp. Tijdens het zomerkamp kamperen we in een stuk bos, zonder enige luxe. We slapen in tenten, koken op houtvuur en water komt er uit een pomp. Het echte survivallen dus….

Nu lijkt het heel veel werk zo’n kamp, maar door een goede samenwerking in je groepje (dat noemen wij een patrouille) heb je het zo voor elkaar. Samen doen jullie het “kamphuishouden”, maar met elkaar een vlot bouwen is ook samenwerken. Je ziet het bij de scouts zijn we van alle markten thuis.

Scout worden?
Heb je interesse en wil je graag meer weten, dan ben je van harte welkom om te komen kijken en met ons mee te doen. Neem van tevoren wel even contact op over het programma, want het kan zijn dat we er niet zijn of dat we op een andere tijd aanwezig zijn. Neem contact met ons op via scouts@driestromengroep.nl

Contact

Scouting Driestromengroep

Veerweg 20
3281 LX Numansdorp

Webmaster

Vragen over deze website of over de inhoud op deze website? Neem contact op met de webmaster @ driestromengroep.nl
(ook voor vragen over onze ...@driestromengroep mailadressen)© 2016,2020 scouting Driestromengroep